Baha- Implant za koštanu provodljivost zvuka

Baha sistem koristi prirodnu sposobnost tela da provodi zvuk. Kost, kao i vazduh, može da provodi zvučne vibracije. Za ljude sa gubitkom sluha, ovo je način za opažanje zvuka. Tipični slušni aparati se oslanjaju na vazdušnu provodljivost i srednje uvo koje funkcioniše. U slučajevima gde funkcija srednjeg uva može biti blokirana ili oštećena, Baha sistem može biti bolja opcija s obzirom da sasvim zaobilazi srednje uvo. Zvuk se šalje oko oštećene ili problematične oblasti, prirodno stimulišući kohleu preko koštane provodljivosti. Kada kohlea primi ove zvučne vibracije, organ "čuje" na isti način kao preko vazdušne provodljivosti; zvuk je pretvoren u nervne signale i prenosi se u mozak omogućujući pacijentu da zapazi zvuk.

Baha sistem

 1. Procesor preuzima zvučne vibracije.
 2. Nosač procesora je prikačen na procesor i implant. Nosač procesora prenosi zvučne vibracije iz procesora na implant.
 3. Mali titanijumski implant je smešten u kost iza uva gde se sjedinjuje sa živom kosti. Ovaj proces se naziva oseointegracija. Implant prenosi zvučne vibracije do zdrave kohlee.

Kako procesor izgleda?

Baha procesor mora da škljocne kada se postavlja na nosač. Procesor je mali, diskretan i raspoloživ je u različitim bojama. Kontrole jačine su zgodno locirane za jednostavno podešavanje.
 
 

Slika Baha sistema

 1. Baha procesor
 2. Nosač procesora
 3. Titanijumski implant
 
Baha sistem se preporučuje za tri različita tipa slušnih oštećenja unutar specifičnih audioloških indikacija:
 1. Konduktivna slušna oštećenja
 2. Mešovita slušna oštećenja
 3. Jednostrana gluvoća
Uzroci slušnih oštećenja mogu biti urođeni ili stečeni i uključuju:
 • malformacije slušnog kanala ili srednjeg uva
 • infekcije slušnog kanala koje dovode do hroničnog curenja iz uva

Za vašu konačnu odluku najbolje je da se posavetujute sa našim stručnim kolegama, zato ne oklevajte i pozovite našu najbližu poslovnicu Audio BM-a i porazgovarajte sa našim ljubaznim stručnjacima,

 
Za više informacija kliknite ovde
 
 

AKCIJE & NOVOSTI

 • IPF kongres kompanije Unitron

  IPF kongres kompanije Unitron IPF kongres kompanije Unitron održan je ove godine u Varšavi. Na njemu su se okupili svi Unitron distributeri iz celog sveta, došli su ljudi iz 29 zemalja i bilo je ukupno oko 100 učesnika ovog značajnog skupa o kohlearnim implantima, audiologiji i novim dostignućima vezanim za tehnologiju slušnih pomagala.  Read More
 • 1
 • 2
 • 3

Partneri Audio BM-a

Copyright © 2014 - Audio BM - Vuka Karadzica 1, 21000 Novi Sad, Serbia  |  +381 (21) 571 606  I  office@audiobm.rs

Uslovi kupovine - Polisa privatnosti - Dostava - Pravilnik o zaštiti potrošača - Izrada sajta: