U čemu je razlika između slušnog aparata i kohlearnog implanta?


Slušni aparati su pomoćni slušni uređaji koji pojačavaju zvuk i čine ga glasnijim. Zvuk koji proizvodi čak i najsavršeniji slušni aparat često ne može da pruži odgovarajuću korist ljudima sa teškim i ekstremnim oštećenjem sluha ili sa teškim oštećenjem sluha na oba uva. Jednostavno, bez obzira koliko je glasan zvuk koji pruža slušni aparat, kod teškog oštećenja sluha, uvo ne može da obradi informacije zbog oštećenja na slušnim ćelijama.
Kohlearni implant ne pojačava zvukove; on pruža korisne zvučne informacije putem direktne stimulacije nervnih vlakana u kohlei i tako omogućava percepciju zvuka.

IPF kongres kompanije Unitron

IPF kongres kompanije Unitron održan je ove godine u Varšavi. Na njemu su se okupili svi Unitron distributeri iz celog sveta, došli su ljudi iz 29 zemalja i bilo je ukupno oko 100 učesnika ovog značajnog skupa o kohlearnim implantima, audiologiji i novim dostignućima vezanim za tehnologiju slušnih pomagala. 

Predstavljena je Unitron-ova nova platforma koja se zove “Discover“, sa novim čipom i novom tehnologijom. Platformu čine dva modela slušnih aparata i oba su CRT (sa zvučnikom u uvetu) : “Moxi Fit“ i “Moxi Jump“ (punjiva baterija). 

O novim slušnim aparatima su pričali Douglas Baldwin i Michael Waloszek. Predavanja su imali i Riko Vanoti (CEO Unitron), Arnd Kaldowski (CEO Sonova), Jaroslaw Widomski (direktor prodaje “Geers“ Poland). 

Organizovana je i igra navigacije ulicama Varšave (članovi delegacije AUDIO BM-a su bili u ekipi koja je osvojila prvu nagradu u snalaženju putem navigacije), sledećeg dana je organizovana poseta Slušnoj Klinici “Kaitano“, gde su predavanja održali Henryk Skarzynski i Piotr Skarzynski. Najvećim delom su predavanja bila o samoj klinici, kohlearnoj implantaciji i rehabilitaciji osoba sa kohlearnim implantom.

AKCIJE & NOVOSTI

  • BESPLATNA provera sluha i POPUSTI

    BESPLATNA provera sluha i POPUSTI PUTEM NOVE JESENJE AKCIJE omogućili smo svakom našem budućem korisniku slušnog aparata da uživa u prednostima POPUSTA za kupovinu slušnog aparata... Read More
  • 1
  • 2
  • 3

Partneri Audio BM-a

Copyright © 2014 - Audio BM - Vuka Karadzica 1, 21000 Novi Sad, Serbia  |  +381 (21) 571 606  I  office@audiobm.rs

Uslovi kupovine - Polisa privatnosti - Dostava - Pravilnik o zaštiti potrošača - Izrada sajta: